Fruit de l’experiència d’aquests últims anys, amb la col·laboració de moltes persones i dels mateixos estudiants, hem desenvolupat una sèrie d’iniciatives per millorar la formació que ofereix el Col·legi Major Monterols en resposta a tres reptes actuals:

El repte Acadèmic: amb tutories acadèmiques, taller de tècniques d’estudi, el programa de Mentoring i el seguiment personalitzat per part de direcció.

El repte Professional: mitjançant tertúlies amb professionals, talles per l’adquisició de competències professionals. Ajuda per l’elaboració professional d’un curriculum personal, etc…

El repte Cultural: amb la transmissió de la tradició humanística, el coneixemnt i apreciació de les obres d’art, les competències per a fomentar del diàleg, activitats de voluntariat i APS.

Entre les activitats del Col·legi Major hi ha alguns mitjans de formació cristiana, encomanats a la Prelatura del Opus Dei (cursos de doctrina cristiana, cursos de retir, meditació, cercles d’estudi, etc.). D’acord amb l’esperit difós per Sant Josemaría, de santificació en el treball professional ordinari, es recorda a tots que per a un universitari cristià “estudiar és una obligació greu”, i que el treball ha de realitzar-se amb perfecció humana i esperit de servei. Tots els que ho desitgen poden rebre l’atenció pastoral d’un sacerdot del Opus Dei.