Dissabte. 11:15. Marxem! Parem en una gasolinera i comprem unes ampolles de Coca-Cola. A les 12:00, ens esperen els joves presoners al camp de futbol del seu centre. Comença el partit! Esportivitat i bon humor fan que aquest partit sigui diferent a la resta. Marquen un gol. I un altre. Sempre ens guanyen! L’àrbitre xiula el final. Agafem les ampolles que hem comprat i anem amb ells al seu mòdul, a beure-les mentre xerrem.

El Centre educatiu l’Alzina és un centre penitenciari de menors situat a la localitat de Palau-Solità i Plegamans. Allà, uns vuitanta joves compleixen la seva condemna. Des de la Universitat Internacional de Catalunya, s’organitza cada mes un partit de futbol amb els interns d’aquest centre, per tal de fer-los passar una estona divertida. El Col·legi Major Monterols s’ha sumat a aquesta iniciativa, i l’experiència està essent molt positiva i enriquidora: molts universitaris s’apunten a aquesta activitat que els ajuda a prendre més consciència social i a sortir d’ells mateixos per pensar en els altres.

Ja són molts partits els que portem. Quan, després del partit, anem amb ells al seu mòdul a beure una Coca-Cola, els interns pregunten moltes coses sobre la universitat. De vegades, és algun d’ells qui comparteix alguna experiència.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.