El passat dia 23 d’agost vam anar una expedició a caçar bolets. Érem un grup petit, però estàvem molt entusiasmats. Els bons boletaires mai revelem el lloc on anem a recollir-ne, però perquè us feu una idea de quin és el lloc únicament diré que vam anar a la comarca de Ripollès.

La previsió no era molt bona, ja que ens havien dit que havia plogut poc i estava tot molt sec. Tot i així, ens vam llençar a l’aventura. La cosa no va començar molt bé, perquè l’únic que trobàvem eren bolets o bé tòxics, o no comestibles. Al cap d’una bona estona entre dos pins vam trobar el primer bolet de la jornada: l’Apagallums. Se’n diu així perquè té forma d’una llum d’una tauleta de nit.

Després de mitja hora buscant, ja més amunt de dos mil metres sobre el nivell del mar, vam recollir un dels bolets més famosos aquí a Catalunya: el Rossinyol. En vam recollir uns vint-i-cinc. A l’acabar vam baixar a Ribes. Allà vam dinar al costat del riu. En tornar vam parar a fer l’oració al Santuari de la Mare de Déu de la Gleva, patrona de la plana de Vic. És una església preciosa d’estil barroc del segle XVII. Vam acabar el dia de la millor manera possible, amb una bona cervesa artesana.