Després de les vacances d’estiu, tothom ha pogut descansar suficientment com per arribar a l’inici de la temporada amb les piles carregades.

Ja estan tots els equips inscrits, en total n’hi ha vuit, i els jugadors ja tenen a punt els documents jurídics necessaris, i no fan res que esperar, amb impaciència, que arribi el divendres sis d’octubre per tornar d’una vegada al terreny de joc. La veritat, es comprensible les ganes que tenen aquests, ja que estem parlant dels camps del col·legi Sagrat Cor de Sarrià, que són un autèntic monument al futbol.

La competició és de futbol sala, i els camps de gespa artificial. Aquí els partits guanyats es compten per tres punts, els empats per un repartiment d’un punt pels equips corresponents, i les derrotes valen pel trist valor de zero (puntuació actualment vigent al futbol europeu). Al principi es jugarà una “lligueta” entre tot els equips, on cadascun jugarà almenys dos cops contra cada rival, un enfrontament com a local i l’altre com a visitant. Més tard, quan tots s’hagin trobat un parell de vegades, passarem a la fase eliminatòria de la competició, i  en aquesta fase final, només participaran els equips amb millor posicionament. Aquestes eliminatòries seran dures, ja que seran a doble partit, i tan sols un podrà gaudir de la següent ronda.

Com es pot apreciar, és un campionat força intens, amb molts partits, però no obstant, els equips han d’evitar rendir-se al començament, perquè hi han partits suficients com per capgirar qualsevol situació, per complicada que sembli. S’han vist remuntades prodigioses, d’equips que eren a la part més baixa de la classificació al febrer, i que van aconseguir ser els campions tres mesos després.

Els organitzadors ja ho tenen tot a punt, tan sols falta comprar algun tipus de material esportiu, i establir el calendari de partits, junt amb els horaris corresponents. Aquest any es jugarà únicament al Sagrat Cor, a diferència de l’any passat, on també hi havia algun enfrontament al Santa Isabel.

En definitiva, aquest any la Lliga és més disputada que mai, i els equips han pogut perfeccionar les seves respectives plantilles. De segur que hi haurà una gran competitivitat, però tan sols pot quedar un, ja veurem qui serà. Ara mateix, es prioritari començar amb bon peu aquest divendres dia 6.