QUÈ ÉS EL UNIV?

El UNIV és un congrés universitari internacional que es duu a terme durant la Setmana Santa a Roma. Cada any es defineix un tema perquè els joves participants puguin estudiar i aprofundir un aspecte concret de la societat actual, i així aconsegueixin oferir solucions als diferents reptes que es presenten. En la setmana del Congrés es realitzen diferents activitats: audiència amb el Papa, tertúlies internacionals, voluntariat, trobades culturals i recorreguts per la Ciutat Eterna.

SEMPRE JOVE I AMB GRANS HORITZONS
Jove i internacional, el UNIV convoca a Roma a milers d’estudiants universitaris dels cinc continents, que es reuneixen cada any per ampliar els seus horitzons, dialogar i confrontar de manera constructiva alguns temes de major importància al món juvenil i de la societat actual. El UNIV va néixer en 1968 amb l’objectiu de permetre que cada any prop de 3.000 joves puguin viure una experiència d’impacte profund, d’on neixen i creixen idees, com a conseqüència del contacte amb el patrimoni cultural, espiritual i artístic que custodia la ciutat de Roma. Any rere any, els nostres estudiants troben i escolten als protagonistes de l’escena cultural, així com molts testimoniatges i interpretacions dels reptes de la nostra societat.

L’ UNIV CONGRESS
Estudiar, reflexionar, dialogar, interrogar, argumentar: activitats que estan al centre de la vida universitària. Un dels reptes de la universitat –a més d’oferir una adequada formació tècnica en les diverses disciplines- és ajudar als estudiants a madurar sòlids hàbits de rigor intel·lectual i fer que siguin capaços d’enfrontar-se amb les grans qüestions de la vida humana, del progrés científic i cultural, de la religió, de l’economia i de molts altres àmbits.
L’UNIV Congress vol posar-se al servei d’aquest insubstituïble paper que la universitat juga en el progrés de la societat. Aspira a ser un punt de trobada per a la comunicació i el debat universitari, afavorir el diàleg sobre les principals qüestions que afecten a la persona i a la cultura del nostre temps. D’altra banda, per no limitar-se a la sola reflexió teòrica, el UNIV Congress promou la creació de projectes que tinguin un veritable impacte en la societat. Amb una àmplia varietat de formats de treball –conferencies, treballs de recerca, projectes socials, vídeos, etc.- el UNIV Congress constitueix una plataforma flexible per a la creativitat i la iniciativa de professors i estudiants que provenen d’una àmplia varietat de cultures.
En el marc del UNIV, des del 1990, s’ha desenvolupat el Incontro Romano, una iniciativa que promou la centralitat de l’atenció i la cura de la persona, principalment en el seu primer àmbit natural, la família.

Trobaràs més informació en la plana web del UNIV fet clik aquí.